19 de des. 2014

Tallers i xerrades "Què hi ha per sopar?"

'No m'agrada la verdura', 'no vull menjar fruita', 'no m'agrada el peix'... totes aquestes frases són habituals i empipadores. Tots els pares voldríem fills que mengin de tot, i a vegades cansats de provar diferents estratègies, ens conformem amb la idea de que el nostre petit és “mal menjador” o no menja de tot. A molts ens pot semblar lògic que no podem aconseguir el mateix entusiasme per un tros de peix que per una hamburguesa. Però en realitat això no té per què ser així i té una solució: l'educació alimentària.

I és que en el menjar no naixem ensenyats...
Hem de fer igual que quan ensenyem a anar en bicicleta o a llegir, insistim amb paciència fins que el nen ho aconsegueix. També cal saber que hi ha accions molt contràries a l'educació eficaç i positiva, com preparar i oferir fins a cinc plats diferents en un mateix àpat, donar de menjar als nens a la banyera per veure si així funciona, o distreure'ls amb mil i una joguina amb l'objectiu de fer arribar la cullera a la boca en un moment de “despiste”. Ensenyar a menjar bé és un gran repte i també una gran aventura, i hem de procurar sempre entorns adequats, actituds positives i paciència.


Si en voleu saber més, podeu participar en els tallers gratuïts Què hi ha per a sopar? i les xerrades i taules rodones relacionades:

Taller manualitats: Què hi ha per a sopar?
Dissabtes infantils a Abacus Fabra i Puig (Barcelona)
24 gener 2015, 12h

Taller-xerrada Organització de menús familiars
Abacus Sants (Barcelona)
28 gener 2015, 18.30h

Taller manualitats: Què hi ha per a sopar?
Dissabtes infantils a Abacus La Illa Diagonal (Barcelona)
14 febrer 2015, 12h


Més informació a Gana Nutrición www.gananutricion.es